Veilige dijken en kaden én muskus­ratten


6 april 2009

Tijdens commissievergaderingen en vergaderingen van de Verenigde Vergadering heeft de PvdD, bij ingebrachte plannen om dijken en kaden te herstellen of op een veiliger niveau te brengen, herhaaldelijk aangedrongen dit ‘muskusratproof’ uit te voeren. De veelvuldige vragen hebben geleid tot een gesprek tussen enerzijds de portefeuillehouder Thea de Roos-van Rooden met betrokken ambtenaren en de PvdD vertegenwoordigers bij Rijnland vergezeld door een vertegenwoordiger van de PvdD in Noord Holland. Over en weer zijn de meningen constructief uitgewisseld. Het heeft geleid tot de vraag van de portefeuillehouder aan de PvdD om op schrift te stellen wat er dan wel gewenst was. Zij zal deze mening, eventueel na een vervolggesprek, inbrengen in de Commissie Waterkeringen van de Unie van Waterschappen. Deze commissie bepaald hoe de muskusrattenbestrijding na december 2010 ingericht en uitgevoerd zal worden.

Het stuk dat de vertegenwoordigers van de PvdD opstelden kunt u hier lezen.

Begin september 2009 heeft de PvdD de portefeuillehouder Veiligheid op het rapport 'Populatiedynamica van muskusratten' gewezen, en we hebben haar meegedeeld dat de PvdD dit rapport onzorgvuldig vindt, onder verwijzing naar de Statenvragen die de PvdD in Noord Holland heeft gesteld aan de betrokken gedeputeerde.

In november 2009 heeft de portefeuillehouder de notitie van de PvdD over muskusratten toegezonden aan alle leden van de Verenigde Vergadering.

Gerelateerd nieuws

Exotische rivierkreeften, een probleem?

In het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden is onderzoek voorgesteld naar de ecologie en mogelijke bestrijding van de Gekn...

Lees verder

Duurzaamheid als criterium bij de beoordeling van Voorstellen aan de Verenigde Vergadering

Het bestuur van Rijnland gebruikt verschillende criteria om voorstellen en voortgangsrapportages te beoordelen, dat zijn: f...

Lees verder