Zorgen om groene stem in Rijnland


na voor­ge­stelde coalitie

11 april 2023

De informateur heeft zijn eindverslag gepresenteerd bij het hoogheemraadschap van Rijnland. De voorgestelde coalitie bestaat uit BBB, VVD, PvdA, CDA en de niet-gekozen vertegenwoordigers van de agrarische sector. De partijen in Rijnland die in grootte gelijk of gegroeid zijn, meer steun, meer stemmen en meer zetels hebben gehaald zijn al in de eerste aanzet niet meegenomen.

Daardoor lijkt Rijnland straks vooral een bestuur te krijgen waarin de belangen van boeren en ondernemers vertegenwoordigd zijn. Dit terwijl het meer dan ooit juist zaak is om agrarische belangen en belangen van dieren, natuur en milieu bij elkaar te brengen om de uitdagingen waar we voor staan aan te pakken. Wij vinden het advies van de informateur dan ook bijzonder teleurstellend en een stuitend staaltje van (stokoude) machtspolitiek.

Ons advies aan onze collega-partijen is dan ook om nog een informatieronde te houden met een andere informateur en te focussen op het overbruggen van schijnbare tegenstellingen. Want de klimaatcrisis, natuur- en watercrisis kiezen geen partij, en voor oplossingen hebben we elkaar hard nodig.

Gerelateerd nieuws

Beëdiging waterschapsbestuurders

Het is officieel! We hebben 3 zetels behaald en onze waterschapsbestuurders Harbert van der Kaap, Jacqueline van den Broek en...

Lees verder

Nationale Kraanwaterdag

Op Nationale Kraanwaterdag, die dit jaar valt op 27 september, stelt de Partij voor de Dieren schriftelijke vragen aan het co...

Lees verder