Rijnland weigert natuur­nood­toe­stand uit te spreken


Voorstel PvdD verworpen

30 november 2023

Het hoogheemraadschap van Rijnland wil niet de noodtoestand voor biodiversiteit en natuur uitspreken. Ons voorstel daarvoor dat we samen indienden met 50PLUS kon op geen steun rekenen bij de andere partijen. Schokkend, gezien de ernstige staat van de biodiversiteit in Nederland.

In de afgelopen 120 jaar is 85% van onze inheemse planten- en diersoorten verdwenen, met één op de vijf op het randje van uitsterven. Hele ecosystemen lopen gevaar.

Waterschappen spelen een belangrijke rol bij natuurherstel. Hoogheemraadschap Rijnland prijst 'onze fantastische natuur', maar benadrukt te weinig de ernst van de situatie. Ons voorstel wordt onterecht afgedaan als symboolpolitiek.

Wij geloven dat het uitspreken van de natuurnoodtoestand cruciaal is om het besef van urgentie te vergroten. Deze basis helpt om maximaal in te kunnen zetten op het beperken van verdere schade, en ons voor te bereiden op de gevolgen die de natuurcrisis ook voor Rijnland zal hebben.

Lees hier onze motie

Gerelateerd nieuws

Nationale Kraanwaterdag

Op Nationale Kraanwaterdag, die dit jaar valt op 27 september, stelt de Partij voor de Dieren schriftelijke vragen aan het co...

Lees verder